Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@16:13:14 GMT

خودروسازها پیش از واگذاری تجدید ارزیابی شوند

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۶۰۷۵۹

 مازیار بیگلو در یک نشست خبری اظهار داشت: برخی شرکت‌های قطعه ساز که بیشترین مصرف ارز را داشته اند به نمایشگاه داخلی سازی و نهضت داخلی سازی دهن کجی کرده و در آن حاضر نشده اند؛ در مقابل در جای دیگری اعلام می کنند که می خواهند خودکفا شوند، در حالی که اولین جا برای اعلام این قضیه، نمایشگاه داخلی سازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اقتصادی- وی ادامه داد: اگر نهضت داخلی سازی قبلا پیگیری شده بود، حالا پول مردم دست قطعه ساز بلوکه نبود که نتوانند خودروی خود را تحویل بگیرند.

وی تأکید کرد: قطعه سازی که بیشترین ارزبری را دارد باید بیشترین همکاری را بابت داخلی سازی داشته باشد، نه اینکه به نهضت داخلی سازی دهن کجی کند؛ در این مورد وزارت صنعت باید پیگیر باشد.

طبق آمار بانک مرکزی، شرکت کروز در بین قطعه‌سازان بیشترین میزان ارز دولتی را برای واردات دریافت کرده بود. بر این اساس، دولت انواع ارز شامل یوان چین، وون کره جنوبی، یورو، لیر جدید ترکیه و روپیه هند را به نرخ دولتی در اختیار شرکت کروز قرار داده است.

* خودروسازها نباید قبل از تجدید ارزیابی واگذار شوند

بیگلو در ادامه با تاکید بر لزوم بررسی تجربه خصوصی سازی در کشور، گفت: سهام خودروسازان نباید به ثمن بخس واگذار شوند بلکه باید با قیمت روز عرضه شوند، نه اینکه شرکتی که قیمت واقعی اش ۵ تا ۶ برابر است، بدون تجدید ارزیابی واگذار شود.

وی در ادامه با اشاره به مطالبات ۲۰ هزار میلیارد تومانی قطعه سازان از خودروسازان، اظهار داشت: ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان از این مطالبات، سررسید شده یعنی معادل همان رقمی که قرار بود از طریق بانک مرکزی به صنعت خودرو تسهیلات پرداخت شود.

وی همچنین در واکنش به انتقادات مطرح شده در مورد عدم کاهش قیمت خودرو در پی ‌پایین آمدن نرخ ارز نیز گفت: ما مجاز به استفاده از ارز سنا نبودیم و مبنای محاسبه قیمت مواد اولیه قطعه سازان، ارز نیمایی است که قیمتش بالا رفته و به ۱۲ هزار تومان رسیده است.

* داخلی سازی پژو 301 به 80 درصد می‌رسد

بیگلو در ادامه در مورد وضعیت داخلی‌سازی قطعات پژو ۳۰۱ به خبرنگار فارس گفت: تولید این خودرو با ۶۰ درصد خودکفایی در قطعات آغاز شده به راحتی تا پایان سال به داخلی‌سازی ۸۰ درصدی دست خواهیم یافت.

وی توضیح داد: قطعاتی که بر روی خودروهای به نمایش گذاشته شده در روز افتتاح خط تولید پژو ۳۰۱ کار شده بود یا از تولید داخل و یا از قطعات سی‌کی‌دی وارداتی تأمین شده بود، به عبارتی قطعاتی که بر روی پژو ۳۰۱ موجود در خط تولید نصب شده بود صرفاً تولید داخل نبودند.

وی افزود: تولید آزمایشی پژو ۳۰۱ هنوز آغاز نشده و فقط خط تولید این خود را به بهره برداری رسیده است.

دبیر انجمن قطعه سازان وی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ قطعه ساز در خودکفایی ۶۰ درصدی پژو ۳۰۱ نقش دارند، افزود: اکثر قطعات پژو ۳۰۱ قطعات جدید است زیرا این خودرو دارای پلت فرم جدیدی است که نیازمند قطعات با تکنولوژی جدید است.به همین دلیل قطعات مشترک زیادی با خودروهای دیگر ندارد.

به گفته وی، نمونه‌های اولیه قطعات پژو ۳۰۱ از شهریورماه به خودروسازان تحویل داده می‌شود تا بررسی و تست‌های لازم انجام شود و پس از تأیید نهایی در بهمن ماه، تولید این خودرو از اسفند امسال آغاز شود.

وی در ادامه در مورد داخلی سازی کامپیوتر خودرو نیز به فارس گفت: در حال حاضر سه تأمین کننده اصلی برای این قطعه در کشور وجود دارد ولی به دلیل اینکه یک قطعه های‌تک (با تکنولوژی بالا) محسوب می شود،‌ تولیدش وابستگی زیادی به واردات دارد.

بیگلو تصریح کرد: یکی از تامین‌کنندگان وابستگی کمتری به واردات دارد ولی وابستگی دو تأمین‌کننده دیگر بیشتر است.

وی با اشاره به قراردادهای منعقد شده در این مورد با وزارت دفاع، اظهار داشت: مشکل اصلی تولید ای‌سی‌یو مربوط به تأمین آی‌سی هایی است که بر روی برد این قطعه نصب می شوند.  طبق قراردادهای منعقد شده این آی‌سی ها در ایران تولید می‌شوند و تولید ای.سی.یو از سال آینده با خودکفایی بالاتری صورت خواهد گرفت. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خودروسازها داخلی سازی قطعه ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۶۰۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است

مرتضی شاه‌میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانش بنیان‌ها در تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید پتروشیمی‌ها گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامه‌هایی برای صنعت پتروشیمی‌ها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامه‌های تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامه‌ها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانش بنیان‌ها برای جهش تولید قطعات و کالا‌ها و تجهیزات است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: ما این موضوع را با هلدینگ‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و به کارگیری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعه‌های پتروشیمی حین تولید به سوی شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبرد‌های اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسه‌ای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.

استفاده از توان دانش بنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم

شاه‌میرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانش بنیان‌ها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهم‌ترین جلوه‌های بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرح‌ها و ابرپروژه‌ها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.

وی گفت: در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسور‌ها و پمپ‌ها و توربین‌ها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژه‌ای شود تا تامین آن‌ها از داخل کشور انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیان‌ها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیان‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیان‌ها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشات پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی اقدام کنند؛ چرا که نمی‌توان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعه‌های پتروشیمی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حداقل تولید مرغ در اردیبهشت ۳۰۰ هزار تن است
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • مافیا از هر اتوبوس داخلی چند هزار یورو به جیب می‌زند!  | «یک فرد خاص مانع ورود اتوبوس برقی به ایران شده ...»
  • زمان واگذاری پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کردستان+فیلم
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • آماده‌سازی یک میلیون قطعه زمین مسکن ملی در کشور
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است