Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از  اقتصادنیوز، آن طور که از ظواهر امر پیداست ایران خودرویی ها K ۱۳۲ را بر اساس خودروی پژو ۳۰۱ طراحی کرده اند. در واقع K ۱۳۲ بدل ایرانی  این محصول فرانسوی خواهد بود.

چه شد که پروژه K ۱۳۲ کلید خورد؟

بعد از نهایی شدن برجام در دی ماه ۹۴ وزارت صمت برای شرکت های خودروساز با شرکای فرانسوی خود، در دور جدید نسخه همکاری ها بر مبنای جوینت ونچر ( Joint Venture) صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همکاری جدید استفاده بیشتر از ظرفیت شرکت های قطعه ساز ایرانی و همچنین برنامه ریزی برای صادرات  محصول تولید شده در ایران تحت نام دو برند خودروساز فرانسوی پژو و سیتروئن مورد توجه قرار گرفت. فرانسوی ها متعهد شدند ۳۰ درصد محصولاتی که ذیل قرار دادهای جدید  تولید می شود را به بازارهای بین المللی صادر کنند.

تولید سه محصول پژو ۲۰۰۸، پژو ۳۰۱ و پژو ۲۰۸ در دستور کار شرکت ایکاپ (شرکت مشترک ایران خودرو و پژو – سیتروئن) قرار گرفت. طبق برنامه از بین سه محصول یاد شده ابتدا برنامه تولید پژو ۲۰۰۸ نهایی شد.

بعد از استارت مونتاژ پژو ۲۰۰۸ در خطوط تولید ایران خودرو، ایکاپ مقدمات حضور پژو ۳۰۱ را هم در ایران فراهم کرد که این حضور با توجه به بازگشت تحریم های صنعت خودرو به سرانجام نرسید، پای سومین محصول پسابرجامی یعنی پژو ۲۰۸ نیز هیچگاه به ایران نرسید و این خودروساز فرانسوی ایران را ترک کرد.

طبق برنامه ریزی ها اگر پژو بازار ایران را ترک نکرده بود، تولیدات شرکت مشترک ایران خودرو  و پژو (ایکاپ) تا سال ۹۹ به بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو می‌رسید.

علاوه بر این، طبق توافقات صورت گرفته قرار بود این شرکت آخرین نسل از خودروهای روز پژو را نیز وارد کشور کند اما خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم های علیه کشور هم تولید هدف گذاری شده محقق نشد هم مدل های وعده داده شده به ایران نرسید.

پژو ۳۰۱ پیش از آمدن به ایران مهمان کدام کشورها بود؟

پژو ۳۰۱ برای اولین بار در نمایشگاه خودروی پاریس در سپتامبر ۲۰۱۲ در معرض دید عموم قرار گرفت. اما از آن تاریخ به مناطق و کشورهای زیادی سفر کرده است. اولین جایی که میزبان پژو ۳۰۱ شد خیابان ها و جاده های ترکیه در نوامبر ۲۰۱۲ بودند.

اما یک سال بعد از رونمایی این خودرو  در کارخانه ووهان چین در مدار تولید قرار گرفت. درست یک سال پس از چین ۳۰۱ به آفریقا سفر کرد و به خط تولید پژو در نیجریه اضافه شد. همچنین این مدل اقتصادی پژو در کارخانه Vigo اسپانیا نیز تولید شد.

در مجموع بعد از بازار ترکیه به ترتیب در بازارهای غرب آسیا، آفریقا، آمریکای جنوبی و شرق اروپا وارد شد.

جالب اینکه پژو محصول ۳۰۱ خود را برای بازارهای اصلی اروپای غربی(از جمله خود فرانسه)، انگلستان و سایر بازارهایی که از خودروهای فرمان راست استفاده می کنند در نظر نگرفت. همزمان با پژو شرکت سیترئن که در زیر مجموعه پژو فعالیت می کند خودرو مشابه پژو ۳۰۱ در نمایشگاه خودروی پاریس ۲۰۱۲رو کرد.

این مدل  Citroën C-Elysée نامگذاری و از روی پلت فرم پژو ۳۰۱ تولید شده بود.  در مجموع پژو ۳۰۱ و سیتروئن C-Elysée خودروی صندوق دار اقتصادی و در رده قیمتی میانه هستند.

بومی سازی ۳۰۱

بعد از خروج پژو از کشور، ایران خودرویی ها برای اینکه بتوانند این پروژه را به هر نحو ممکن به سرانجام برسانند به سمت استفاده از توان  قطعه سازان داخلی برای داخلی سازی  پژو ۳۰۱ رفتند ولی چندی بعد تصمیم گرفتند به جای مونتاژ پژو ۳۰۱ پروژه K ۱۳۲ را کلید بزنند. K۱۳۲ را باید نسخه وطنی شده پژو ۳۰۱ دانست. این خودرو بر روی پلت فرم اصلاح شده PF ۱ پژو- سیتروئن بنا شده است. البته این پلت فرم بعد از ایرانیزه شدن نام IKP ۱ را به خود گرفته است. آن طور که مدیران ایران خودرو اعلام کردند قرار است محصولات دیگری نظیر کراس اوور به نام  K ۱۲۵ و همچنین یک هاچ بک(بدون صندوق) هم بر روی این پلت فرم تولید شود. درباره K ۱۲۵ اطلاعاتی جدید منشتر نشده است اما  بر اساس ادعای مدیران ایران خودرو سطح داخلی سازی K ۱۳۲ بالای ۹۰ درصد است. در صورت صحت ادعا این خودرو را باید ایرانی ترین خودروی تولیدی محسوب کرد.

بررسی قیمت پژو ۳۰۱ فرانسوی و K ۱۳۲ ایرانی

هنوز قیمت K ۱۳۲ از سوی ایران خودرو به طور شفاف اعلام نشده است و فرشاد مقیمی مدیرعامل ایران خودرو چندی پیش اعلام کرد که این محصول در حال طی مراحل قیمت گذاری است.

برخی از کارشناسان اواسط تیرماه سال جاری پیش بینی کردند که محصول جدید ایران خودرو در مبدا ۲۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری شود. (هر چند که این قیمت با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور اندکی خوش بینانه به نظر می رسد)

با توجه به شرایط این روزهای بازار خودرو و فاصله قیمتی میان کارخانه و بازار چنانچه این محصول در کارخانه ۲۰۰ میلیون تومان قیمت بخورد این امکان وجود دارد در بازار تا ۲ برابر این مبلغ داد و ستد شود (اتفاقی که در حال حاضر برای بیشتر محصولات موجود در بازار رخ داده است.)

قیمت ۳۰۱ در بازار جهانی

در حال حاضر پژو ۳۰۱ مدل سال ۲۰۲۰ را در بازار خودروی امارات می توان با حدود ۶۰ هزار درهم خریداری کرد با یک حساب سرانگشتی اگر نرخ درهم را حدود ۶ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شود این خودرو در حدود ۳۸۷ میلیون تومان قیمت دارد.

در بازار دیگر کشور حاشیه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی پژو ۳۰۱ مدل ۲۰۲۰ را می توان با پرداخت ۶۱ هزار ریال در اختیار گرفت.

اگر ریال عربستان با نرخ حدود ۶ هزار و ۳۰۰ تومان به ریال ایران تبدیل شود این خودرو در بازار عربستان به واحد پول ایران ۳۸۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

اگر حقوق ورودی، هزینه های شماره گذاری و سایر هزینه های مرتبط با واردات را که به گفته فعالان واردات حدود ۱۴۰ درصد قیمت خودروی وارداتی می شود به آن اضافه شود خرید پژو ۳۰۱ این روزها بر اساس قیمت این خودرو در بازار امارات در حدود ۵۴۲ میلیون تومان و در بازار عربستان ۵۳۸ میلیون تومان برای متقاضیان آب می خورد.

باید منتظر ماند و دید ۳۰۱ وطنی با اسم جدید چقدر قیمت می خورد؟

کد خبر 539519 برچسب‌ها خودرو - ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خودرو ایرانی میلیون تومان ایران خودرو تومان قیمت قرار گرفت پلت فرم پژو ۳۰۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۸۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: واردات خودروی برقی هیچ نفع اقتصادی برای کشور ندارد. واردات خودروی برقی، قیمت‌ها در کف بازار را بالا می‌برد

به گزارش جماران، امیر حسن کاکایی، عضو هیات علمی دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت، با اشاره به مباحث مطرح شده درباره واردات خودروی برقی، خاطرنشان کرد: توسعه یا پیشرفت باید متوازن باشد و اگر متوازن پیش نرویم، در نهایت اقتصاد کلان کشور با چالش مواجه خواهد شد و در کنار آن مسائل فرهنگی و اجتماعی هم ایجاد می‌شود. همان طور که سال ۹۱ در اوج تحریم‌های مرحله اول حدود، ۱۱۰ هزار خودرو وارد کشور شد که تعداد زیادی از آن‌ها، پورشه، بوگاتی و مازراتی بود.

ممکن است برخی بپرسند مگر واردات مازراتی، ماشین به این ایمنی و شیکی، چه ضرری دارد! باید گفت در جامعه‌ای که تحت شدیدترین تنشهای اقتصادی و اختلاف طبقاتی قرار دارد آیا این راه حل خوبی است؟!

واردات خودروی برقی هیچ نفع اقتصادی برای کشور ندارد

وی با تاکید بر اینکه این اقدام تنش اجتماعی را بالا می‌برد و هیچ نفع اقتصادی هم برای کشور ندارد، افزود: کسی نمی‌تواند بگوید خودروی برقی چیز بدی است، اما قاطعانه باید گفت ضمن اینکه هیچ تناسبی با وضعیت حمل و نقل، آلودگی‌ها و شرایط اقتصادی و فرهنگی مردم کشور ما ندارد، برای این اقتصاد لوکس محسوب می‌شود و عموم مردم نمی‌توانند آن را بخرند.

گزارشی از طرح گازسوزکردن خودروها ارائه شود

این کارشناس صنعت خودرو یادآور شد: طرح گاز سوز کردن خودروها را فراموش نکنیم، حرف قشنگی بود؛ اما چقدر در کشور اثرگذار شد! آیا گزارشی از آن بیرون آمد!؟ حتی بعضی کارشناسان هم گفتند باید ۳۰ درصد خودروها گازسوز می‌شد، چرا نکردید! مگر غیر از این است که مردم هزینه این طرح‌ها را دادند!؟ آیا این طرح توانست کمکی به آلایندگی‌ها کند!؟

واردات خودروی برقی، قیمت‌ها در کف بازار را بالا می‌برد

وی با بیان اینکه وقتی استانداردها را بالا می‌برند، بررسی آمارها نشان می‌دهد تعداد خودروهای فرسوده در حال استفاده بیشتر می‌شود، توضیح داد: کمک به کاهش آلایندگی زمانی می‌تواند معنی دار شود که فرض کنیم اگر یک میلیون خودرو برقی وارد کنیم، از سوی دیگر یک میلیون خودروی فرسوده از بازار کنار رود. در اینجا می‌توان گفت این اقدام باعث کاهش آلودگی می‌شود، اما وقتی یک میلیون خودروی برقی وارد می‌کنید، نه تنها از تعداد خودروهای فرسوده هم کاسته نمی‌شود، بلکه هر میزان تکنولوژی را بالا ببرید، قیمت کف بازار هم بالا می‌آید. مثلا وقتی پراید را حذف کردیم، چیزی جایگزین آن نشد. مردم ناچار شدند موتورسیکلت سوار شوند یا خودروی فرسوده‌ای که قبلا می‌خواستند کنار بگذارند را کنار نمی‌گذارند و آن‌ها را بیشتر نگه می‌دارند، چرا که ارزش بیشتری پیدا کرده است.

خودروی برقی، مصرف سوخت کشور بالا برد

کاکایی با تاکید بر اینکه هیچ کسی مدعی نیست که خودروی برقی، بد است، اما در مجموع باعث صرفه جویی در مصرف سوخت نمی‌شود، اضافه کرد: با توجه به سبد سوخت نیروگاه‌های ما و افت انرژی که در سیستمهای انتقال آن وجود دارد، بر اساس برآوردی که انجام شده، مصرف انرژی در مجموع در خودروهای برقی بالاتر می‌رود. به جای اینکه موتوری در داخل شهر سوخت بسوزاند، این اقدام در نیروگاه‌های اطراف شهر انجام می‌شود. تنها این مزیتش است، اما در مجموع مصرف سوخت کشور را بالا می‌برد.

تامین برق خودروهای برقی، بحران مازوت سوزی در نیروگاه‌ها را تشدید می‌کند

این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت یادآورشد: ما همواره در پاییز با مشکل مازوت سوزی در نیروگاه‌ها و ایجاد آلودگی در شهرهایمان مواجه هستیم، اگر مصرف برق افزایش یابد، روشن است که مازوت سوزی‌مان باید بیشتر شود. اگر تئوریک صحبت شود، گفته می‌شود آلایندگی خودروی برقی صفر است، اما وقتی مساله را به صورت کلی می‌بینیم باید پرسید که چه کسی گفته آلایندگی‌اش بهتر است و مصرف سوخت کشور را پایین می‌آورد.

مسئولان به معضل‌های بزرگ توجه نمی‌کنند و حرفهای قشنگ می‌زنند

به گفته کاکایی؛ با پول یک اتوبوس برقی، حداقل می‌توانند دو اتوبوس خوب روز بگیرند، این هم مهم است که با این اعتبار چه چیزهایی می‌توان جایگزین کرد. اکنون باید پرسید مثلا اگر ۱۰ هزار خودروی سواری نو وارد کنیم بهتر است، یا با همان اعتبار هزار اتوبوس دیزل خوب بخریم! مجموعا هر کدام تا چه میزان برای کشور موثرتر است. مسلما وقتی اتوبوس وارد کنیم، چون وضعیت حمل و نقل بهبود می‌یابد، در مجموع به نفع همه است. اکنون مساله این است که متاسفانه مسئولان به این معضل‌های بزرگ توجه نمی‌کنند و فقط حرفهای قشنگ می‌زنند.

کاکایی، کارشناس صنعت خودرو: مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیونی وارد کنند؟

ترافیک علت اصلی مصرف سوخت و آلایندگی است نظام حمل و نقل عمومی توسعه یابد

وی تاکید کرد: آنچه که درباره خودروی برقی عنوان می‌شود، فقط بازی با الفاظ خوب است، اما دست کم ۲۰ سال طول می‌کشد تا آن ناوگان جایگزین ناوگان فعلی شود. در حالی که اکنون مشکل اصلی کشور ما در رابطه با مصرف سوخت و آلایندگی، ترافیک سنگین ناشی ازعدم توسعه یافتگی نظام حمل و نقل عمومی کشور شامل بار و مسافر و درون شهری و برون شهری است. از آنجا که نظام حمل و نقل ما فشل شده، این میزان خودروی سواری تک سرنشین داریم. روز به روز هم هزینه‌هایمان را بالا می‌برد.

شارژ خودروهای برقی چگونه تامین خواهد شد؟

کاکایی ادامه داد: گفته می‌شود حداقل قیمت این خودروهای برقی بین یک میلیارد و ۳۰۰ تا یک میلیارد و ۶۰۰ تومان خواهد بود، تصور کنید یک راننده تاکسی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پول داشته باشد و آن را بخرد. مسئولان توجه نمی‌کنند این تاکسی شبها باید کجا شارژ شود؟!

رانندگان تاکسی ما که در برج‌ها زندگی نمی‌کنند! چگونه می‌خواهند آن را شارژ کنند، نیاز به پارکینگ مناسبی دارد. در همین مرحله هزینه‌ای به راننده تحمیل می‌شود. بعضی می‌گویند ما پارکینگ مرکزی ایجاد می‌کنیم تا شبها این خودروهای برقی را در آنجا پارک کنند. اما باید پرسید آیا این کار برای همه رانندگان میسر است! مگر می‌شود با هر مسافتی شب ماشین را در آن پارکینگ‌ها بگذارند و خودشان بدون ماشین به منزل برگردند!؟

این استاد دانشگاه با بیان اینکه مگر این تاکسی چقدر در ماه درآمد ایجاد می‌کند، گفت: اگر همین یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را در بانک سپرده کنند، با سود ۲۴ درصد ۳۶۰ میلیون تومان در سال و ۳۰ میلیون ماهانه درآمد خالص خواهند داشت. آیا می‌توان تصور کرد درآمد خالص یک تاکسی دار در ماه ۳۰ میلیون تومان است. بنابراین این کار، غیراقتصادی است. ارزان‌ترین خودروی برقی که به عنوان تاکسی می‌خواهند وارد کنند، را یک میلیارد و ۳۰۰ قیمت‌گذاری کرده اند. مردم پول ندارند نمی‌توانند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند، هنوز که هنوز است «آر. دی» در تهران به عنوان تاکسی استفاده می‌شود، بعد می‌خواهیم با خودروی یک میلیارد و ۳۰۰ کدام مسیر را برویم و بیاییم!

وی گفت: اگر خیلی خوش بین باشیم، قرار است هتلهای ۵ ستاره یک سری خودروهایی برای پولدارهای کشور و توریستهای پولدار داشته باشند و با این خودرویی که دو برابر قیمت خودروی موجود است، مثلا مسیر تهران و فرودگاه را دو برابر قیمت حساب کنند.

کاکایی تاکید کرد: خودروی برقی خیلی هم شیک و خوب است، دستشان هم درد نکند، اما هیچ تناسبی با شرایط فعلی اقتصادی و نیازهای واقعی حمل و نقل و اقتصاد و محیط زیست ما ندارد. البته در حد آزمایشی و وارد کردن ۱۰ هزار خودرو می‌توانند انجام دهند و خودروی برقی را هم تجربه کنند. اما این سرگرمی‌ها نه راه حل مشکلات ما است و نه در شرایط فعلی کشور ما امکان‌پذیر است. برق مورد نیاز این خودرو‌ها را چگونه می‌خواهیم تامین کنیم! زیرساختهای لازم آن را نداریم. صرف تامین زیرساختها، مقادیر زیادی سرمایه‌گذاری می‌خواهد. فرض کنیم به اندازه کافی نیروگاه داریم و می‌خواهیم کابل کشی کنیم که شارژر مناسب بگذاریم، تامین همین زیرساخت هم هزینه زیادی لازم دارد.

هر جا کم می‌آورند، اسم مافیا را پیش می‌کشند

وی با انتقاد از مسئولانی که عنوان می‌کنند که مافیاها مانع واردات خودروهای برقی می‌شوند، گفت: کدام فشار! نتوانستند وارد کنند و بیهوده جنجال می‌کنند. مگر سال گذشته تمام نمایندگان عزمشان را برای واردات خودرو جزم نکردند! همه گونه مانع را برداشتند، کدام فشار و کدام مافیا مانع شد! علت اینکه به اندازه ۱۰۰ هزار خودروی وعده داده شده، وارد نکردند، این بود که در دنیا هم باید با در نظر داشتن ضابطه‌هایی در صف خرید بایستید. ضمن اینکه خرید خورو پول می‌خواهد، شما یک فشار عملیاتی نشان دهید که کسی جلوی واردات خودروی برقی را گرفته باشد. هر جا کم می‌آورند، اسم مافیا را پیش می‌کشند، بله همه جای دنیا دلال و بازرگان است و همه دنبال منافع خودشان هستند. اما وظیفه دولت‌ها این است که سیاست‌ها را به گونه‌ای هدایت کنند که منافع این گروه‌ها با منافع جامعه هم راستا شود.

کاکایی اظهارداشت: چه کسی مانع است! در شش ماه آخر سال گذشته که واردات خودروی برقی جزء اولویتهای درجه یک وزارت صمت بود. روشن کنند که چه مانع عملیاتی برای واردات خودروی برقی وجود دارد، شما که تعرفه‌های وارداتش را هم کاهش دادید! کسی برای خرید تاکسی در ایران یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون پول پول نمی‌دهد! گفتند وزارت نفت از محل صرفه جویی مصرف بنزین، ۱۰ هزار و ۵۰۰ دلار را پیش، پیش به این مساله اختصاص دهد. شاید گفته شود این مانع است. اما واقعیت این است که پول نیست.

به آن‌ها که دلشان برای تولید مملکت می‌سوزد، «مافیا» اطلاق می‌کنند

این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: به جای اینکه با ارزهای خارج از کشورمان، قطعات صنعتی و تکنولوژی وارد کنیم، با چینی‌ها قراردادی بسته‌اند تا کالای نهایی وارد کنند! این اقدام اشتباهی است. وقتی می‌توانیم اتوبوس را در داخل تولید کنیم، چرا محصول نهایی را وارد می‌کنید؟ بعد هم به آن‌ها که دلشان برای تولید این مملکت می‌سوزد، عنوان مافیا اطلاق می‌کنند. حمایت از تولید داخلی، عنوان مافیا گرفته است! مگر تولید داخل در اختیار دولت نیست، اگر کیفیتش ضعیف است، چرا درباره این صحبت نمی‌کنید که مافیایی وجود دارد که اجازه نمی‌دهد کیفیت این خودروها بالا رود. چرا این گونه صحبت می‌کنید! ما به عقلانیت ملی و توجه به منافع ملی نیاز داریم.

اینکه در این شرایط کشور، عده‌ای مرفه، پورشه یا خودروی برقی سوار شوند، مشکل مملکت نیست

وی تاکید کرد: اینکه در این شرایط کشور، عده‌ای مرفه، پورشه یا خودروی برقی سوار شوند، مشکل مملکت نیست. اکنون مشکل چیزهای دیگر است. ضمن اینکه هر میزان موانع را بردارید، چون اقتصاد ما جواب نمی‌دهد، این ماجرا با کندی پیش می‌رود، چون اقتصاد نمی‌چرخد.

کاکایی با بیان اینکه شاید واردات خودروی برقی در کوتاه مدت مقداری مردم را سرگرم کند، اما هیچ مشکلی از قیمت خودروها در کشور و مساله حمل و نقلمان حل نخواهد کرد، عنوان اظهار داشت: افزایش قیمت‌ها به دلیل کاهش ارزش ریال است. با واردات ما نیز ارز را از کشورمان خارج می‌کنیم و هزینه ارزیمان بالا می‌رود و در ازای آن چیزی در کشور تولید نمی‌شود. بنابراین روند کاهش ارزش ریال و در نتیجه آن افزایش تورم ادامه می‌یابد.

آقایان چرا درباره مافیا آدرس غلط می‌دهند!

به گفته این استاد دانشگاه؛ خودروی ۱۰هزار دلاری را وارد کشور می‌کنند، حق و حقوق صددرصدی دولت را هم می‌دهند، قیمت خودرو ۲۰ هزار دلار می‌شود، با ۱۰درصد سود هم می‌فروشند به رقم ۲۲ هزار دلار می‌رسد. بعد این وارد کننده می‌خواهد این مبلغ را برای ادامه خریدهایش از کشور خارج کند، بنابراین ۲۲ هزار دلار از کشور خارج می‌کند. یعنی ۱۲ هزار دلار خالص از کشور خارج می‌شود. اگر ما ارتباطات عادی جهانی داشتیم و پولمان شفاف جابجا می‌شد، این هزینه‌ها برای کشور سنگین به حساب نمی‌آمد، اما اکنون برای صرف یک جابجایی پول، مبالغ بزرگی پورسانت داده می‌شود. مافیا آنجاست و نه اینجا. آقایان چرا درباره مافیا آدرس غلط می‌دهند!

کاکایی اضافه کرد: اگر قرار باشد اسم سودهایی را مافیایی بگذاریم، این سودها است که از مسیرهای غیرشفاف ارزهای صادراتی را تبدیل به کالا می‌کنیم و سود بزرگی به جیب دلال‌ها و دور زنندگان تحریم‌ها روانه می‌شود و بعد از آن‌ها تشکر هم می‌کنیم! باید بدانیم که مسیر جابجایی این رقم‌های درشت کاملا غیرشفاف است. ماجرای مافیا اینجاست.

دیگر خبرها

  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • 12 محصول ایران خودرو و سایپا ارزان شد + جدول قیمت
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز دنا و تارا
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده